Werken met klei weer opgepakt

woensdag 22 december 2021

Afgelopen jaar heb ik het werken met klei opnieuw opgepakt. Dit jaar ben ik gestart met het maken van keramisch gebruiksgoed en unieke handgevormde tegels. Tussen 1980 en 1990 realiseerde ik al meerdere monumentale beelden in klei.

Keramische vleugels

Naar aanleiding van 75 jaar vrijheid realiseerde ik in 2020 vijfenzeventig kleurige keramische vleugels die afgeleid waren van het beeld Tamen per Veniam dat in 1985 in de collectie van museum Kröller-Müller is opgenomen. Deze keramische vleugels zijn ongeveer 20 x 25 cm groot en zijn te koop voor € 25,00 per stuk. Je kunt de vleugels met een ingebakken haakje aan de achterkant ophangen aan de muur.

Handgevormde tegels, bordjes en schaaltjes

In 2021 ben ik ook gestart met maken van keramisch gebruiksgoed en unieke handgevormde tegels. Kijk voor het overzicht van de bordjes, schaaltjes en tegeltjes in verschillende formaten, kleuren en met verschillende motieven op de pagina keramiek.

 

 

Meer nieuws

Leentje en SloofSoof

Leentje en SloofSoof

‘Ga toch koken mens,’ voegde wijlen Pim Fortuyn destijds zijn interviewer Wouke van Scherrenburg geërgerd toe. Met dit onversneden ‘loop naar de pomp’ was er prompt een gevleugelde uitdrukking geboren. Zo gemakkelijk ging dat nog 20 jaar geleden. Geen hoger recht dan...

Lees meer
Andere tijden, van kaartjes naar kapjes, achteruit de toekomst in

Andere tijden, van kaartjes naar kapjes, achteruit de toekomst in

In juni 2020 heeft de rijksoverheid het dragen van een mondkapje in het OV verplicht gesteld. Ik heb toen van de nood een deugd gemaakt en onder het label TVDW-artproductions een toepasselijk en herbruikbaar mondkapje ontworpen. Aan de hand van NS-kaartjes van karton...

Lees meer